vineri, 12 octombrie 2012

Alegerea corecta

Azi o să discutăm despre alegeri. Nu despre alegerile importante despre parcursul vieții, ce vreți să deveniți în viitor, etc., căci acelea trebuie să le faceți singuri. O să analizăm cum se alege un laptop.

În primul rând, când te hotărăști că vrei laptop, trebuie să știi  de ce vrei laptop, și ce vrei să faci cu el. 

Vrei un laptop de fitze? Ia-ți un laptop verde sau albastru. 
Vrei un laptop pentru gaming? Ia-ți o uzină de la Alienware.
Vrei un laptop de zi cu zi, fără a intra în categoriile de mai sus? Atunci trecem la etapa 2. 

Etapa a2a. 

În primul rând aș tăia de pe listă Acer. Asta așa, dacă vrei să ai laptop mai mult decât durează garanția. Apoi, de pe listă eliminăm Apple (presupunând că nu vrei să-ți vinzi un organ pentru un laptop) și Sony, care se apropie de Apple. Se subînțelege că e un lucru serios, așa că nu trebuie să ai în vedere nici no-name-uri sau alte chinezării / românisme. 

Și așa îți rămân doar HP,  Fujitsu, Asus, Toshiba, Lenovo și Dell. Dacă ai și altceva, șterge repede :) . Aici, se mai fac 2 categorii. Prima ar fi cele ieftine și bune ( Fujitsu, Toshiba, Asus), iar cea de-a doua va fi cu mărcile premium (să le spunem așa) care au lucrat și la categoria design și costă puțin mai mult.  Acum  le eliminăm pe TOATE cele cu procesor AMD

Apoi te hotărăști cât de mult îl cari în spate, și în funcție de asta iei unul mai mare sau mai mic. Cele de 15,6 inch sunt cele medii, cel mai des întâlnite, bune în orice ocazie. Și abia acum te hotărăști la ce ai vrea să aibă în el din punct de vedere hardware, după nevoile tale. 

În urmă cu vreo 5 ani mi-am cumpărat un laptop. Fujitsu-Siemens V6535. Pe care îl folosesc și azi. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să-i schimb procesor, RAM și HDD. Restul componenetelor nu se puteau schimba. În 5 ani, acest laptop nu mi-a făcut probleme și chiar a trecut și prin apă (la propriu). De aceea, acum când ar fi timpul să-l schimb, aș rămâne loial brandului, fiind singurul care se face în Germania. Cu calitatea nemțească nu te joci. Problema e că nu prea mai găsesc unul pe gustul meu ca și configurație, iar de modificat, nu mai am chef acum. Sunt puține magazine online care mai vând Fujitsu, și astfel le-a crescut prețul. În special la cele business. 

Sfatul meu este să luați ceva cu un procesor cât mai puternic, renunțând la RAM și HDD pe care le puteți schimba ulterior. 

Acest articol a fost scris pentru Superblog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu